Kaarlejärvi uskoo hotellihuoneen olevan tulevaisuuden sijoituskohde

|

Kimmo Kaarlejärvi on Modeon perustaja ja pääomistaja. Modeo on suomalainen toimistojen ja julkisten tilojen kalustamiseen erikoistunut yritys, joka on toimittanut toimisto- ja designkalusteita jo 13 vuoden ajan. Modeon palveluksessa työskentelee nykyisin 60 työntekijää. Pääpaikka sijaitsee Helsingissä, mutta myyntiliikkeitä Modeolla on ympäri Suomea.

Modeo sijoitti SSA:n hotelliin sen monipuolisen käytettävyyden vuoksi. Kimmon mielestä hotelli on oiva tulevaisuuden sijoituskohde ja uudenlainen konsepti, joka tuottaa sijoittajalle voittoa. Lisäksi Modeolla oli tarvetta satunnaiseen toimisto- ja yöpymistilojen käyttömahdollisuuteen.

”Tässä on todellinen tulevaisuuden idea. Eli tulevaisuuden tapa käyttää ja hankkia tiloja sekä olla omistajana niissä”, Kaarlejärvi summaa.

Hotelli asiakas- ja yhteistyökumppanikäyttöön

Modeolla käy usein yritysvieraita Euroopasta ja Aasiasta. Lisäksi heillä on jatkuva tarve väliaikaiselle toimistotilalle. Hotelli palvelee kaikkia yrityksen tarpeita, sillä sen palveluista löytyvät oman mahdollisen toimiston ja yöpaikan lisäksi loistavat puitteet asiakkaiden tapaamiseen, seminaarien järjestämiseen, oman yritystoiminnan harjoittamiseen sekä verkostoitumiseen ja virkistäytymiseen.

Tulevaisuus näyttää siltä, että Modeolla hotellihuonetta tullaan tarvitsemaan pitkään itsellä eikä sen jälleenmyyntiä ole vielä edes mietitty. Kaarlejärven mukaan liikkeellä ollaan pitkällä aikajänteellä ja lisähuoneiden ostamistakin on mietitty.

“Tässä ei haeta mitään lyhyitä lottovoittoja”

Sijoitusta tehtäessä sen riskejäkin on toki mietitty. Kaarlejärvi näkee suurimpana riskinä yleisen taloudellisen tilanteen ja sen kehityksen.

”En usko, että se tätä hanketta miksikään muuttaa, mutta voi tietysti vaikuttaa tuleviin vastaaviin hankkeisiin!”

Koska puolet nykyisen hotellihankkeen kohteista on jo myyty, syntyy usko siihen, että rahoituspuoli on kunnossa ja että sijoituksessa ei ole mitään ihmeellistä riskiä. Kaarlejärvi uskookin, että varmalla pohjalla tässä ollaan.

Koko sijoituksen ja kiinnostuksen avaintekijä on Kimmon mukaan hotellin uusi, hieno konsepti, jossa huonetta voidaan käyttää sekä toimisto- että majoitustilana. Lisäksi talo tarjoaa muutenkin monipuoliset palvelut asiakkailleen.

Pääkaupunkiseutu kehittyy hurjaa vauhtia

Tulevaisuudessa SSA:n hotellin kaltaisia innovaatioita tarvitaan lisää. Pääkaupunkiseutu kehittyy niin hurjaa vauhtia, ettei mene kauaakaan, kun Tallinnaan mennään jo tunnelia pitkin. Se puolestaan lisää valtavasti liikematkustajien massaa, jotka työskentelevät ja yöpyvät väliaikaisesti Helsingissä.

” Tämän tyyppisille majoituskohteille on aivan varmasti tarvetta”, summaa Kaarlejärvi.