Putkiremonttia pakoon – Anna Hauhtonen

|

Kalustettu asunto omalta alueelta

Kun putkiremontti oli alkamassa omassa asunnossa, Anna Hauhtonen ryhtyi miehensä kanssa etsimään kalustettua asuntoa, jossa voisi asua vuokralla remontin ajan.

Koska huonekaluja joutui muutenkin jo siirtelemään kotona remontin alta pois, ei pariskunnalla ollut intoa alkaa muuttamaan kalusteita kokonaan uuteen asuntoon parin kuukauden ajaksi.

Toiveena oli sisustettu asunto, parhaassa tapauksessa oman kodin kanssa samalta alueelta, Tikkurilan läheisyydestä. Netin syövereistä vastaan tuli SSA Spotin asunto.

Hauhtosen mukaan netti-ilmoituksen hyvät valokuvat ja kuvaus asunnosta vastasivat todellisuutta. Kun pariskunta pääsi katsomaan asuntoa, positiivisena yllätyksenä oli parviratkaisu. Parvi olikin lähes täysikorkuinen asuintila. Heistä oli mukavaa päästä katsomaan asuntoa etukäteen. Näin he tiesivät mitä tarvitsi kahden ja puolen kuukauden ajaksi ottaa mukaan.

”Miten meille sopii”

Heti paikalle saavuttuaan Hauhtonen huomasi, että induktioliedelle ei ollut sopivaa paistinpannua. Hän soitti vuokraajalle, joka saapui heti paikalle vaihtamaan uuden pannun.

Muutenkin pariskunta koki saavansa oikein hyvää asiakaspalvelua. Sähköpostilla lähetettyihin kysymyksiin sai heti vastaukset. ”Asiakaspalvelussa otettiin huomioon hienosti se, miten meille sopii ja niin toimittiin”, Hauhtonen kertoo. ”Oli positiivista, että oli tämmöinen asiakaslähtöinen lähestymistapa.”

Asumisen kanssa ei ollut mitään ongelmaa ja pariskunta nautti erityisesti asunnon sijainnista. Asunnolta oli helppo liikkua joka suuntaan ja oli lyhyt matka juna-asemalle.

Työpäivän jälkeen pääsi rentoutumaan

Hauhtosen tilanteessa edullisempi vaihtoehto olisi ollut jäädä asumaan omaan kotiin remontin keskelle. Sieltä ei olisi ollut pakko lähteä pois.

Pariskunnan päätöksenteossa painoi kuitenkin se, että he pystyisivät tekemään työnsä kunnolla. Heille oli tärkeää, että työpäivän jälkeen pääsisi rentoutumaan. Kotona olisivat remonttimiehet hommissa aamusta iltaan, joten siellä se ei olisi ollut mahdollista.

SSA Spotin asunnossa asumisessa positiivista oli erityisesti helppous. Moneen muuhun vaihtoehtoon verrattuna se oli myös edullisempaa.

Lähes käyttämätön asunto

Pariskunnan saapuessa vuokra-asuntoon kaikkialla oli hyvin siistiä ja puhdasta. Heti huomasi, että tavarat ja laitteet olivat lähes käyttämättömiä, olihan talo uusi. ”En tiedä oliko siellä kukaan edes koskaan pessyt pyykkiä” Hauhtonen naurahtaa.

Nyt omassa kodissa putkiremontti on jo loppusuoralla, joten pariskunta on muuttanut takaisin. Heille kokemus SSA Spotin asunnossa oli mieluinen. ”Kaikki sujui hyvin, ei tule mieleen oikein mitään negatiivista. ”Jos joku kysyy, voin suositella asuntoa”, Hauhtonen sanoo.