Niko Eskola: “Olin oikeastaan saman tien messissä”.

| Luokittelu: VALO sijoituksena

”Minulla on aina ollut mielessä, että voisin sijoittaa joskus, kun saan kuviot kuntoon. Sitten Base-hotelli osui sopivaan saumaan, ja vakuutuin siitä”.

Näin kertoo Base-hotelliin sijoittanut Niko Eskola ja toteaa, että konsepti vaikutti turvalliselta, helpolta ja kannattavalta. Hän sanoo idean tuntuneen niin hyvältä, että ”olin oikeastaan saman tien messissä”.

Sijoittaja kertoo punninneensa ja vatvoneensa sijoituskohdetta alkuinnostuksen jälkeen. Hän pyöritteli lukuja, teki laskelmia ja vakuuttui siitä, että sijoitus on kannattava. ”En ole aikaisemmin sijoittanut kiinteistöihin, joten tämä ala ei ole tuttu. Luotan kuitenkin taustalla oleviin tekijöihin”.

Henkilöt SSA Basen taustalla ovat sijoittajalle tuttuja, ja hän tuntee heidän tarinansa. Sijoituspäätöstä helpotti, kun tiesi, ketkä pyörittävät hanketta. Myös konseptin erilaisuus ja uutuus herättivät kiinnostuksen. ”On kiinnostavaa nähdä mitä tästä tulee. Kun tehdään uutta, on mahdollisuuksia vaikka mihin”.

Operaattori huolehtii asiakkaista ja käytännön toimista

Omistajat eli sijoittajat voivat joko itse käyttää omistamaansa huonetta tai sitten vuokrata sitä. Huoneen voi luovuttaa vuokrattavaksi operaattorille, joka huolehtii kaikki vuokraamiseen liittyvät velvollisuudet ja käytöstä aiheutuneet kulut.

Yleisesti sijoittajat pitävät hyvänä ratkaisuna sitä, että tämä ”asuntosijoitus” ei vie itseltä aikaa ja energiaa. ”Vuokraan huonetta operaattorin kautta, koska se on helpointa itselle. Arvostan sitä, että ei itse tarvitse alkaa säätää ja pyörittää vuokrabisnestä”.

Sijoittaja sanoo hankkineensa Basen hotellihuoneen sijoitusmielessä eikä omaan käyttöön. Hän ei kuitenkaan sulje pois täysin sitä vaihtoehtoa, että joskus käyttäisi huonetta toimistotilana, kun kulkee työmatkalla Helsingissä.

Mahtava sijainti nostaa tuotto-odotuksia

Base-hotelli rakennetaan aivan pääkaupunkiseudun keskeisimmälle paikalle Mannerheimintien tuntumaan. Helsingin keskusta on lyhyen raitiovaunumatkan päässä, ja lentokentällekin hurauttaa autolla noin 15 minuutissa. Sijainti onkin yksi Base-hotellin valteista. Sitä tulevat käyttämään sekä Helsingissä pidempään viipyvät, että vain ohikulkumatkalla olevat.

”Hotelli rakennetaan niin hyvälle paikalle, että sen tulevaisuus näyttää valoisalta. Toinen hotellin menestykseen vaikuttava seikka on viihtyvyys, ja tiedän, että siihen panostetaan”.

Base-hotellin palvelut, tekniikka ja sisustus on suunniteltu huolellisesti. Sisään- ja uloskirjautuminen on automatisoitu. Viihtyvyyden ja toimivuuden takaamiseksi hotellissa on myös kaikki perinteiset hotellipalvelut, kuten vastaanotto, ravintolat, edustustilat, kuntosali ja kioski. Lisäksi löytyy myös sauna- ja kylpyläosasto.

Sijainti ja käyttömukavuus ovat avainasemassa, kun pohditaan hotellin tulevaa käyttöastetta. Sijoittaja toteaakin: ”Luotan tosi paljon siihen, että käyttöaste tulee olemaan hyvä. Uskon, että hotelliasiakkaita käy runsaasti. Sen verran paljon on ihmisiä, jotka kulkevat etelän ja pohjoisen väliä”.