As Oy Helsingin Venetsian Harjannostajaiset – Yhteisöllisyyttä ja Rakentamisen Taidetta

| Luokittelu: Ajankohtaista,Asuntorakentaminen

As Oy Helsingin Venetsian Harjannostajaiset

As Oy Helsingin Venetsian, upea 6-kerroksinen ja 28 huoneiston kokoinen kohde Helsingin sydämessä, on edennyt jännittävään vaiheeseen. Tämä ryhmärakennushanke, jossa asukkailla on käytössään yleistilat pesuloineen ja autohallineen, on nyt sisätyövaiheessa, ja ulkopuolella voidaan nähdä julkisivumuurauksia sekä parvekkeiden puuseinätöitä.

Venetsian rakentaminen alkoi kesäkuussa 2023 ja päättyy kesäkuussa 2024, jolloin asukkaat pääsevät muuttamaan suunnitellusti. Harjannostajaiset olivat erityinen hetki kaikille mukana olleille: asukkaille, suunnittelijoille, sekä Helsingin kaupungin ja SSA:n edustajille.

Tilaisuuden tirehtöörinä toimi asukas Samuel Soronen, kohteen ryhmänvetäjä ja hallituksen puheenjohtaja. Vaikka harjakorkeus saavutettiin jo joulukuussa, tilaisuus alkoi lämpimillä tervetulotoivotuksilla kaikille harjannostajaisiin osallistuneille.

SSA:n Ilkka Puttonen avasi hankkeen alkutaipaleen, kertoen, miten hanke päätyi SSA:lle. Arkkitehti Juha Vesen jatkoi kertomalla hankkeen muotoutumisesta nykyiseen asuunsa ja lupaprosessista.

Asukas Ruut Tölli puolestaan kertoi fiiliksiään ja antoi positiivista palautetta SSA:n tavasta hoitaa hanke asukkaiden näkökulmasta, erityisesti kiitellen nopeita vastauksia kysymyksiin.

Tilaisuuden kruunasi asukkaiden kanssa tehty työmaakierros, jolla päästiin näkemään omia tulevia asuntoja ja yleisiä tiloja. Tämä oli ainutlaatuinen mahdollisuus asukkaille kokea tuleva kotinsa rakentumisen aikana.

Harjannostajaiset eivät olleet vain rakennusalan perinne, vaan merkittävä hetki yhteisölle ja kaikille, jotka ovat osallistuneet tämän hankkeen toteuttamiseen.

Tehdäänkö sinunkin hankkeesi?

Lue lisää asuntorakentamisesta!

Katso lisää kuvia tapahtumasta: