Asiakashaastattelu

| Luokittelu: Ajankohtaista

Laakion perheen kaupunkikoti Koivupuistossa

Asukkaat: Johannes, Iina ja kaksi lasta
Johannes tyttärensä kanssa

As Oy Helsingin Koivupuiston B-talon ensimmäisessä kerroksessa asuu iloinen ja toimelias Johannes Laakio perheineen. Perheeseen kuuluu Johanneksen ja Iinan lisäksi kaksi lasta ja kolmatta odotellaan kesäksi. Laakion perhe muutti Koivupuistoon läheiseltä Arabianrannan asuinalueelta yhtiön valmistuttua joulukuussa pari kuukautta sitten.

Johannes osallistui HITAS-arvontaan hauskalla tekstillä, jossa hän kertoi kantavansa joulukuusen sisään jouluksi 2020. Selvisi, että samalta alueelta arvontaan oli osallistunut useita muitakin perheitä, sillä kysyntä alueen perheasunnoista on suurta. Arvontaan osallistui yli 1500 hakijaa, mutta ennustus toteutui. Perhe sijoittui arvonnassa aluksi asuntoon sijalle neljä,mutta onni potkaisi, ja edelliset voittajat peruivat varauksensa. Perhe pääsi kuin pääsikin muuttamaan viime jouluksi uuteen kotiin.

Avarassa kodissa on kolme huonetta ja suuri keittiö-olohuonetila. Kaunis kalanruotolaminaatti tuntui heti sisustusvalinnoista omalta ja se sopii erinomaisesti Hakolalta juuri tähän kotiin hankittuun sohvaan. “Aluksi tuntui kuin olisimme lomalla. Tilaa oli kaksion jälkeen niin paljon. Nyt alkaa tuntua jo kodilta, kun olemme ehtineet sisustaa kodin mieleiseksi.” Johannes kertoo.

asunnot-helsinki
Laakion perheen kodissa on nyt tilaa suuremmallekin ruokapöydälle.

 

Johannes perheineen osallistuu aktiivisesti taloyhtiön toimintaan. Joulun ja uuden vuoden  aikaan juotiin yhdessä glögiä ulkosalla ja lapsille jaettiin sädetikkuja. Laskiassunnuntaina on tarkoitus lähteä yhdessä pulkkamäkeen. Johanneksella onkin useita ideoita yhteisöllisyyden lisäämiseen ja esimerkiksi kerhotilan käyttöasteen nostamiseen: “On harmillista, että kerhotila on samassa yhteydessä saunan kanssa, sillä sitä ei voi usein iltaisin saunavuorojen vuoksi käyttää. Jos näihin olisi erillinen pääsy, voisi tilan käyttöastetta nostaa. Myös grillikatos olisi kiva.”

SSA oli Johannekselle aiemmin tuntematon rakennusliike. Tutustuttuaan yhtiön taustoihin ja juteltuaan lähipiirin kanssa, hän uskalsi luottaa oman kodin rakentamisen SSA:n käsiin. “Appiukkoni oli tutustunut SSA:han VALOn rakentamisen yhteydessä. Kun millintarkka insinööri antoi siunauksensa, uskalsimme varata asunnon.” Hän nauraa.

“Meidän kotimme rakentaminen sujui hyvin. SSA piti meidät ajan tasalla kuukausittaisella tiedotteella ja kaikkiin kysymyksiimme vastattiin nopeasti.” Johannes kehuu. “Työnjohtajien läsnäolo myös muuton jälkeen oli hyvä, sillä muuton jälkeen havaitut virheet ja puutteet saatiin vietyä nopeasti eteenpäin.”

“Kokonaisuutena SSA:sta jäi positiivinen fiilis.” Hän summaa.