| Luokittelu: Ajankohtaista

Pienimuotoisen takatalven yllättämällä Base työmaalla riittää vilinää ja melskettä. Työmaan vastaava työnjohtaja Matti Jurvanen antaa ohjeita työntekijöille. Tontille on juuri tuotu 500 tonnimetrin mobiilinosturi, joka kuuluu Suomen suurimpiin nostureihin. Nosturi nousee samoihin korkeuksiin, josta voi Helsingin Kaivopuistosta hypätä Suomen korkeimman benji-hypyn.

“ Mobiilinosturin avulla tontille saadaan kasattua torninosturi, jonka avulla pystytetään hotellin runko. Torninosturin pystytys on mielenkiintoinen! Sen jalat jännitetään kiinni kallioon ja tämän jälkeen aloitetaan itse nosturin kasaaminen “, Matti Jurvanen kertoo.

Tontille on myös ilmestynyt höyrytysauto, joka nostattaa höyrypilviä tontin pohjalta.

“ Höyrytysauton tehtävänä on sulattaa lumi ja jää tontilta, jotta takatalvi ei pääsisi estämään työn edistymistä. Sääolojen suhteen täytyy pysyä valppaana “, Matti kertoo.

Base työmaan perustustyöt etenevät ja tänään valetaan A-lohkon anturavalu. Valu on hyvin merkittävä, sillä tämän jälkeen voidaan aloittaa rungon pystytys.

Muilta osin työmaa etenee myös mallikkaasti. Kallion seinämien ja tontin pohjan lujitustyöt ovat 90 prosenttisesti valmiita. Myös maalämpökaivojen putkitukset on saatu päätökseen.