| Luokittelu: Asuntorakentaminen

SSA rakentaa Meanderin Newil & Baulle

SSA on sopinut yhden tämän hetken kiinnostavimman asuntohankkeen, Töölön Meanderin rakentamisesta Newil & Baulle. 

SSA Rakennus on sopinut Helsingin Töölöön rakentuvan Meander-asuintalon rakentamisesta Newil & Baulle. Suomessa parhaiten Kiasman arkkitehtina tunnetun Steven Hollin suunnittelema Meander sisältää 117 kotia, jotka ovat kooltaan noin 23–216 m2 väliltä. Asuntotyyppejä Meanderissa on neljä erilaista.

Meander on rakennusteknisesti kiinnostava hanke. Muodoltaan teräsbetonirunkoinen paikallavalettu rakennus muistuttaa mutkittelevaa jokea. Julkisivu on verhoiltu puulla ja sitä täydentää julkisivua kiertävä lasitus. Pihakannen alle rakennetaan 66-paikkainen autohalli. Samassa tasossa sijaitsevat myös taloyhtiön oma elokuvateatteri sekä viinikellari. Meanderista löytyvät myös ulkoterassilla varustettu saunaosasto, juhla- ja etätyöskentelytila, joogasali sekä yhteiskäyttöpyörät sekä pyöränhuoltopiste.

“SSA:n tiimi on näyttänyt intonsa ja ammattitaitonsa jo Meanderin suunnitelmien kehitysvaiheessa, joten on hienoa ja luontevaa jatkaa heidän kanssa hankkeen toteutusvaiheeseen. Olemme yhteistyössä luoneet hyvän pohjan korkeatasoisen hankkeen toteuttamiselle. SSA toiminnassa luotettavuutta on herättänyt erityisesti ihmisten kokemus vaativista hankkeista, korkea ammatillisen osaamisen taso sekä rehti asenne tarttua toimeen. Odotamme suurella innolla, että työmaa käynnistyy ja Meanderin piirteet alkavat näkyä tontilla.”, kertoo Newil & Baun hankekehitysjohtaja Toni Kankare.

SSA:lla rakentamisen valmistelut ovat lähteneet käyntiin innostunein mielin. “Hienoa, että pääsemme yhteistyössä Newil & Baun kanssa toteuttamaan ainutlaatuisen hankkeen”, Yksikönjohtaja Hannu Riikola iloitsee. “Hankkeessa pidettiin kehitysvaihe, joka kesti syksyn 2021 ajan. Yhteistyö on kehitysvaiheessa ollut erinomaista ja olemme iloisia, että pääsemme seuraavaksi rakentamaan kohdetta.”

Lisätietoja
Hannu Riikola, Yksikönjohtaja SSA, puh. +358 40 356 538, hannu.riikola@ssa.fi
Toni Kankare, Hankekehitysjohtaja Newil&Bau, +358 44 5010210, toni.kankare@newilbau.fi 
Newil & Bau

Asuntotuoteyhtiö Newil & Bau tarjoaa kauniita ja ilmastoystävällisiä asumiskokemuksia kaupunkilaisille. Suunnittelemme uusia asuntoja ja saneeraamme vanhoja rakennuksia ainutlaatuisiksi Newil&Bau -kodeiksi, joissa on kuratoidut mukavuudet ja palvelut. Yrityksen budjetoitu asuntomyynti vuonna 2022 on noin 130 miljoonaa euroa ja sopimuksissa oleva hankekanta noin 400 miljoonaa euroa. www.newilbau.fi, www.meanderasunnot.fi

SSA Rakennus Oy

SSA on kasvava, valtakunnallinen asuntojen, kauppapaikkojen, logistiikan ja palvelukotien rakentaja. Toimistomme sijaitsevat Vantaalla, Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Tunnetuin referenssimme on VALO Hotel & Work Helsinki. SSA rakentaa sujuvasti ja kestävästi, käyttäjän tarpeet huomioiden. www.ssa.fi