Asuntorakentaminen

| Luokittelu: Asuntorakentaminen

SSA toteuttaa A-Kruunulle Vihreää rahoitusta saaneen hankkeen Espooseen.

SSA Project ja A-Kruunu ovat allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen Espoon Finnooseen rakennettavan 41 asunnon kerrostalon rakentamisesta. Syväsalmenkatu 5:een rakennetaan 8-kerroksinen asuinkerrostalo. Kohteen energiatehokkuus on A-luokkaa ja kohde on saanut Vihreän rahoituksen.

Vihreä rahoitus voidaan myöntää hankkeille, joissa toteutetaan elinkaarikustannuksiltaan edullisia ja ympäristölle hyödyllisiä kestävän kehityksen ratkaisuja. Syvänsalmenkatu 5:een rakennutettava kohde täytti Kuntarahoituksen kriteerit, joten siinä saadaan käyttää Vihreän rahoituksen tunnusta osoituksena investoinnin ympäristöystävällisyydestä. Hankkeesta tehdään myös elinkaarenaikainen hiilijalanjäljen laskenta.

A-Kruunulle hanke on ensimmäinen uudishanke, joka toteutetaan Vihreän rahoituksen turvin. Talon katolle asennetaan 50 neliön alalle aurinkokeräimiä, joiden lämmittämä vesi otetaan talteen lämminvesivaraajiin. Aurinkolämpöä käytetään asukkaiden käyttöveden lämmittämiseen ja pesuhuoneiden vesikiertoiseen lattialämmitykseen, mikä vähentää talon kaukolämmön kulutusta.

Asuinkerrostalon energialuokka on 72 kWhE/m2a, mikä on 20% alle määräystason. Asunnoissa on vettä säästävät vesikalusteet sekä tavanomaista enemmän energiankäytön kulutusseurantaa. Kesäajan huonelämpötilojen hallintaa optimoidaan ilmanvaihdon säädöillä ja ikkunoiden auringonsuojaratkaisuilla.

Urakkakilpailuun osallistui SSA Project Oy:n lisäksi viisi muuta rakennusliikettä. “Olemme erityisen innostuneita siitä, että pääsemme rakentamaan tämän tyyppistä kestävän kehityksen hanketta.” Projektipäällikkö Ilkka Puttonen iloitsee.

Hankkeen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2021. Kohde valmistuu vuoden 2022 lopussa.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Leena Aho-Manninen, A-Kruunu Oy, leena.aho-manninen@a-kruunu.fi, puh. 040 560 0481
Projektipäällikkö Ilkka Puttonen, SSA Project Oy, ilkka.puttonen@ssagroup.fi, puh. 0400 83 9195

kvr-urakointi-ssa-a-kruunu
Kuntarahoitus myönsi A-Kruunun Finnoon hankkeelle Vihreän rahoituksen.

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, tehokas ja vastuullinen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja. Yhtiön tavoitteena on rakennuttaa asukkaiden arvostamia asuntoja niin, että vuosittainen tuotanto nostetaan asteittain 800 asuntoon. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä. Tutustu A-Kruunuun lisää täältä.