| Luokittelu: Palvelukodit

SSA rakentaa hoivakodin Hoivatiloille Äänekoskelle

SSA Rakennus ja Hoivatilat ovat sopineet hoivakodin rakentamisesta Äänekoskelle. SSA toimii hankkeessa KVR-urakoitsijana. Hankkeen rakennustyöt ovat alkaneet.

Kehitysvammaisten käyttöön tulevat hoivakodit valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Palvelut valmiissa kodissa tuottaa Hoitokoti Ääneniemen Helmi Oy. Hanke on yksikerroksinen, puurakenteinen rakennus, jonka koko on 640m2.

Äänekosken hanke on ensimmäinen SSA:n ja Hoivatilojen yhteinen projekti. SSA tarjosi hanketta Hoivatiloille ja yhteistyöhön päästiin, kun hankkeen kaupalliset edellytykset täyttyivät.

“Urakoitsijavalinnoissa painotamme kokemusta hoivakiinteistöjen rakentamisesta, hyvää yhteistyökykyä sekä mahdollisuutta ripeisiinkin hankkeisiin”, Hoivatilojen Tuomas Alanko kertoo. “Tähän asti yhteistyö on sujunut hyvin. Edellytykset hyvälle yhteistyölle tässä ja tulevissa projekteissa ovat siis olemassa.”

Äänekosken hoivahanke on ensimmäinen hanke, jonka SSA kehitti yhteistyössä Makeva Oy:n kanssa. “Molemmissa yhtiöissä on valtava kokemus palvelukotien rakentamisesta. Ensimmäinen versio rakennuksen mallista muodostui nopeasti, josta hiottiin SSA:n ja Makevan yhteistyöllä käyttäjän toiveiden mukainen kokonaisuus”, SSA:n palvelurakentamisen yksikön johtaja Lauri Rantala kertoo. “Kokemus näkyy konkreettisesti siinä, että ensimmäisen ja viimeisen pohjaratkaisun välillä ei ollut suuria eroja.”

”Suorituskykyämme kuvastaa hyvin se, että hankimme tontin ja teimme ratkaisuesityksen asiakkaalle kymmenessä päivässä ensitapaamisesta.” Elias Linnanmäki Makevalta kertoo.

SSA:n Palvelukotirakentamisen yksikkö on ollut nykyisellä kokoonpanolla käynnissä noin vuoden verran. “Tällä hetkellä meillä on kolme hanketta käynnissä ja kehitysvaiheessa olevia hankkeita on useita. Olemme yksikössä todella tyytyväisiä siihen, miten nopeasti homma on lähtenyt sujumaan. Varsinaisen rakennustoiminnan ohessa olemme kehittäneet palvelukotirakentamiseen soveltuvaa SSA Pala -moduulirakentamista”, Lauri kertoo.