| Luokittelu: Toimitilarakentaminen

SSA rakentaa Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Kestävät Kodit Oy:lle

SSA Rakennus Oy ja Kestävät Kodit Oy ovat sopineet Asunto Oy Helsingin Muurarimestari -hankkeen rakentamisesta Helsingin Oulunkylään. Hanke on osa Helsingin Kaupungin Kehittyvä Kerrostalo -ohjelmaa. SSA toimii hankkeessa pääurakoitsijana. Hankkeen rakentaminen on tarkoitus aloittaa tulevan kesän aikana.

Asunto Oy Helsingin Muurarimestarissa käytetään valikoituja perinteisiä teknisiä ratkaisuja yhdessä uusimman tekniikan ja raikkaan modernin arkkitehtuurin kanssa. Ulkoseinät ovat pääasiassa massiivitiilimuurattuja seiniä. Rakennuksen kantava runko on paikallavalettua teräsbetonia. Asuinhuoneistojen ilmanvaihto toimii perinteisellä painovoimaisella ilmanvaihdolla. Asuntoja on yhteensä 29.

Kestävät Kodit Oy:ssä ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön, joka alkoi hankkeen jatkokehityksestä vuosi sitten kesällä. “SSA oli valmis sitoutumaan hankkeen teemaan ja kehittämään sitä edelleen Kestävät Kodit Oy:n kanssa. Innostunut asenne ja mahdollisuudet tuotannon kehittämiseen ratkaisivat urakoitsijan valinnan.” Niilo Ikonen Kestävät Kodit Oy:stä kertoo.  “Yhteistyö on ollut avointa ja sujuvaa, hanketta on kehitetty yhdessä hyvään suuntaan ja toteutusta pohdittu tarkkaan hankkeen erityisistä lähtökohdista.”

“Pitkän hankekehitystyön jälkeen on hienoa päästä rakentamaan. Oli mukava huomata neuvottelujen aikana, että löysimme yhteisen tahtotilan saada projekti käyntiin”, SSA:n hankejohtaja Tuomas Reunanen kertoo. “Uskon, että SSA:n osaaminen avainasioissa, elementointiratkaisut ja kontaktit esimerkiksi muurausurakoitsijoihin vaikutti neuvottelujen lopputulokseen.”

“SSA:n kokemus erilaisista tuotantotavoista ja valmius niiden yhdistelemiseen hankkeelle parhaalla tavalla toi näkemystä toteutuksen suunnitteluun. Yhdessä tutkittiin mikä on paras tapa toteuttaa tavoitteet. Massiivitiilisten ulkoseinien ja hormien kanssa päädyttiin esimerkiksi käyttämään paikallavalubetonia”, Niilo kertoo.

Mielenkiintoisen projektin alkua odotetaan

SSA:lla ollaan hyvillään mielenkiintoisesta projektista. “SSA haluaa missionsa mukaisesti rakentaa kestävästi ja tämä projekti istuu siihen erinomaisesti. Erityisen kiinnostavan tästä hankkeesta tekee kestävien ratkaisujen kautta tuleva elinkaarinäkökulma”, SSA:n yksikönjohtaja Hannu Riikola kertoo. “Rakennusaika on paikalla valettavasta rungosta ja kivi-kiveltä muurauksesta johtuen hieman tavanomaista pidempi. Muuraustyön eteneminen ja logistiikka suunnitellaan huolellisesti, ja siihen tulee varata riittävästi resursseja, jotta kohde voidaan toteuttaa suunnitellusti aikataulussa.”

Myös Kestävät Kodit Oy:n porukka odottaa innolla projektin alkamista. “Odotamme kovasti että tässä hankkeessa päästään työmaalle ja muuraamaan tiiltä tiilen päälle. Muurarimestarin tavoitteet näkyvät myös rakentajille, ja on hyvä päästä kuulemaan myös heidän kommenttejaan. Ja tulevaisuudelta odotamme lisää yhteistyössä tehtyjä kestäviä koteja.” Niilo lopettaa

 

Tutustu lisää Asunto Oy Helsingin Muurarimestariin: https://muurarimestari.fi 

Lisätietoja:
Niilo Ikonen, architect SAFA, partner  +35840 5174241, niilo@kestavatkodit.fi
Tuomas Reunanen, Hankekehitysjohtaja, +358 50 424 0017 / tuomas.reunanen@ssa.fi