Toimitilarakentaminen

| Luokittelu: Toimitilarakentaminen

SSA Projectin suurin rakennushanke, VALO on valmis

SSA Projectin urakoima, upea VALO Hotel & Work on avattu ja pitkä projekti on saatu päätökseen. Vuonna 2016 alkunsa saanut hanke rakennettiin lopulta alle kahdessa vuodessa.

Hotelliprojekti tuli ensimmäisen kerran SSA Projectin pöydälle vuonna 2016. “Aluksi hotelliin suunniteltiin myös pieniä, muutaman neliön huoneita, joissa oli vain sänky. Onneksi suunnitelmat kehittyivät tästä eteenpäin” SSA Projectin toimitusjohtaja Jorma Kilpeläinen kertoo. “Olimme silloin vielä varsin pieni rakennusliike, mutta osaamista oli sen verran, että lähdimme rohkeasti kokoamaan tiimiä rakentamiseen.”

Rakennuslupa jätettiin vuonna 2017. Hankekehitysjohtajaksi tullut Jukka Hanhilahti veti suunnittelua ja rakennuslupa myönnettiin keväällä 2018. “Hotellin rakentamisessa on paljon huomioitavia asioita. Oli selvitettävä miten toimii esimerkiksi pyykki- ja jätehuolto tai millaisia tiloja ravintolat tarvitsevat. Hotellissa on myös vaativia rakenteita, kuten VALOaulan lasikatto ja sisäänkäyntien päällä olevia ulokkeita. Näihin tarvittiin aivan erityistä rakennesuunnittelua.” Hanhilahti kertoo.

rakennusliike-hotellirakentaminen
VALOn huoneet toimivat sekä työtilana että yökäytössä.

Työmaa käynnistyi syksyllä 2018 vastaavan työnjohtaja Matti Jurvasen johdolla. Hanke kiinnosti monia rakennusalan ammattilaisia, ja erinomainen työnjohtajien ja työmaainsinöörien tiimi alkoi muodostua. “Projekti oli pitkä ja ajoittain haastava, mutta kaikkia työssä auttoi jaksamaan hyvä työporukka. Yhteistyö suunnittelijoiden ja VALO Hotellin tiimin kanssa oli mukavaa ja sujuvaa. Kaikilla oli sama tahtotila luoda tästä upea hotelli. Myös urakoitsijat venyivät ja koko työmaan 200 henkinen vahvuus teki lujasti töitä yhteisen tavoitteen eteen.” Projektipäällikkö Hannu Riikola kertoo

Itse rakennusprojekti oli haastava, mutta mielenkiintoinen. Kylpyhuoneet valmistettiin moduuleina SSA Projectin omalla tehtaalla. “Konsepti kehittyi rakentamisen edetessä, joten muutossuunnittelu mahdollisti tilaajalle ja operaattorille halutun lopputuloksen.” Riikola kertoo. “Vaikka muutoksia oli paljon, pysyimme silti alkuperäisessä aikataulussa.”

hotellirakentaminen-rakennusliike
VALOssa on useita neuvottelutiloja.

Lopulta kesällä 2020 työ alkoi olla loppusuoralla. “Kova työ palkittiin, kun suojat otettiin pois ja lopputulos paljastui.” Riikola iloitsee. “On ollut hienoa olla mukana näin hienossa projektissa, jossa on täysin uusi konsepti. On merkityksellistä rakentaa kiinteistöä, jonka tietää olevan aina käytössä. Ympäristön kannalta käyttöasteiden nosto on ehdottoman hyvä asia.”

SSA Project on kasvanut vuosien aikana konsulttitoimistosta rakennusliikkeeksi. “VALO on meille monien asuntokohteiden ohella upea referenssi. Olen ylpeä ja kiitollinen meidän koko tiimistä. Kaikki tekivät hurjasti töitä tavoitteen eteen.” Kilpeläinen summaa. “Hotellista tuli hienompi kuin osasin kuvitella ensimmäistä kustannuslaskentaa tehdessäni.”

Pitkä projekti on rakennusliikkeen näkökulmasta takana, mutta konseptin tarina on vasta alussa. VALOn ainutlaatuisen hengen voi aistia vain VALOssa työskentelemällä, nukkumalla ja saunomalla Helsingin kattojen yllä, unohtamatta erinomaista ruokaa. VALOon pääset tutustumaan lisää täältä.

rakennusliike-hotallirakentaminen
VALOn hirsisaunoissa ja poreammeessa kelpaa rentoutua työpäivän jälkeen.
rakennusliike-hotellirakentaminen
Wellness-alueen sisäallas.