| Luokittelu: Toimitilarakentaminen

SSA rakentaa Lidl-myymälän Helsingin Pihlajanmäkeen

SSA Rakennus rakentaa Helsingin Pihlajanmäkeen Lidlin päivittäistavaramyymälän. Rakennustyöt alkavat vuoden 2021 lopussa ja myymälä avataan helmikuussa 2023.

SSA Rakennus ja Lidl Suomi ovat sopineet uuden Lidl päivittäistavaramyymälän rakentamisesta Helsinkiin Pihlajanmäen asuinalueelle. Rakennusliike SSA toimii hankkeessa pääurakoitsijana. Hankkeen rakentaminen alkaa tämän vuoden lopussa.

Yhdessä kohti sujuvaa toteutusta

“Pihlajanmäkeen Meripihkantielle sijoittuva päivittäistavarakauppa varastoineen on kooltaan noin 3800 neliömetriä. Kaupan yhteyteen rakennetaan maanalainen pysäköintihalli. Myöhemmässä vaiheessa samaan kortteliin, viereiselle tontille toteutetaan SSA:n toimesta lisäksi kaksi asuinkerrostaloa “, kertoo SSA:n yksikönjohtaja Hannu Riikola. “Päivittäistavarakaupan rakennustyöt valmistuvat ensi vuoden lopussa.”

“Neuvottelut hankkeesta Lidlin kanssa ovat edenneet hyvässä yhteisymmärryksessä. Lähtökohtana on hankkeen sujuva toteutus yhteistyössä tilaajan kanssa. On ollut ilo todeta, että tilaaja jakaa saman tahtotilan”, hän jatkaa.

Lidl tyytyväinen ratkaisukeskeiseen yhteistyöhön

”Pihlajamäen Lidlistä tulee näyttävä ja korkealuokkainen erikoismyymälä historiallisestikin arvostetulle alueelle. Koemme, että yhteistyömme SSA Rakennuksen kanssa on ollut alusta saakka hyvää ja ratkaisukeskeistä. Löysimme neuvotteluissa yhteisen linjan myymälän rakentamiseksi ja arvostamme sitä, että SSA näkee tarpeemme hankkeen toteutuksessa yhteisenä asiana”, kertoo Lidl Suomen rakennuttamisen projektipäällikkö Aapo Pietarinen.

”Jatkamme hyvin alkanutta yhteistyötä määrätietoisesti ja toivotammekin kaikki tervetulleeksi uuden myymälämme avajaisiin tammikuussa 2023”, hän jatkaa.

 

Vuonna 2015 perustettu SSA Rakennus on rakentanut asunto- ja toimitilahankkeita aiemmin pääkaupunkiseudulla, mutta on tänä vuonna laajentanut toimintaansa koko Suomen alueelle.

“Olemme rakentaneet kauppapaikkoja ja muita toimitiloja, kuten liikuntahalleja, mutta tämä on ensimmäinen Lidl, jonka pääsemme rakentamaan”, iloitsee Hannu. “Tunnetuin toimitilapuolen referenssimme on VALO hotelli.”

Arkkitehtitoimiston havainnekuva tulevasta Lidl Pihlajamäestä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Huttunen & Lipasti.

LISÄTIETOJA
Hannu Riikola, Yksikönjohtaja toimitilarakentaminen SSA, puh. +358 40 356 538, hannu.riikola@ssa.fi
Aapo Pietarinen, Rakennuttamisen projektipäällikkö, Lidl, aapo.pietarinen@lidl.fi

LIDL  
Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Suomessa viime vuosina vauhdikkaasti kasvaneessa organisaatiossa työskentelee noin 5500 henkilöä. 197 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa, Laukaassa ja Järvenpäässä sijaitsevista jakelukeskuksista. www.lidl.fi