LEHDISTÖTIEDOTE

| Luokittelu: Toimitilarakentaminen

Tiedote 9.12.2021, SSA Rakennus Oy

SSA suunnittelee kauppakeskuksen ja asuntojen rakentamista Kivistöön

SSA Rakennus hakee Vantaan Kaupungilta suunnitteluvarausta Kivistössä sijaitsevan tontin kehittämiseksi. Nykyaikainen hybridirakennus pitäisi sisällään kauppakeskuksen ja asuinkerrostalon. 

Kivistöön suunniteltu kauppakeskus on paikoituksineen kooltaan noin 24 000 bruttoneliömetriä. “Kauppakeskukseen sijoittuu kattavasti Kivistön palveluja täydentäviä toimijoita, kuten K-Supermarket. Lisäksi keskukseen sijoittuu liikuntapalveluja, kuten Padel ja kuntosali”, kuvailee asioiden etenemisestä iloisena myhäilevä SSA Rakennuksen hankejohtaja Joni Alatyppö. “Lopuista noin 6000m2 liiketiloista vuokralaisneuvottelut ovat käynnissä.”

Kauppakeskukseen liittyvä asuinkerrostalo on noin 16 000 bruttoneliömetriä ja siihen rakentuu monimuotoista asumista, kuten seniori-, asumisoikeus- ja omistusasumista sekä huoneistohotelli. “Ylimmän kerroksen omistusasunnoista on upeat näkymät, osasta aina Lentokentälle saakka”, Joni kertoo.

Kesko ja Tokmanni ovat pitkään etsineet liiketiloja Kivistöstä

Kivistön hankkeen kehitystyöt käynnistyivät asiakkaiden tarpeesta. “Saimme ankkuritoimijoilta toiveen päästä Kivistöön mahdollisimman pian ja lähdimme tältä pohjalta edistämään hanketta yhdessä toimijoiden ja Vantaan kaupungin kanssa”, Joni kertoo.

”Keskon tavoitteena on vuosia ollut kasvattaa K-kaupan palveluita Kivistön kasvavaan asiakastarpeeseen nykyisen K-market-kaupan lisäksi. SSA:n hankkeen myötä meille tarjoutui mahdollisuus sijoittaa K-supermarket kokoluokan kauppa Kivistöön, josta olemme erittäin innostuneita. Mielestämme Kivistön asukkaat ovat ansainneet maailman vastuullisimman K-ruokakaupan monipuolisia palveluita. Nopeasti pienen kaupungin kokoiseksi kasvavaan Kivistöön on tarkoitus sijoittaa myös laadukkaita urheilualan tuotteita tarjoava Intersport -urheilukauppa”, kertoo Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä.

“Kasvava Kivistön alue on kiinnostanut Tokmannia pitkään. SSA on toiminut aktiivisesti ja ammattimaisesti hankkeen kehittämisessä yhdessä Vantaan kaupungin kanssa ja tuonut Tokmannille arvioitavaksi ja kommentoitavaksi suunnitelmia liikerakennuksen toteuttamiseksi”, Tokmannin myymäläverkostosta vastaava johtaja Harri Koponen kertoo. “Tokmanni ja SSA ovat aiemmin tehneet liikepaikkarakentamisessa hyvää yhteistyötä ja myös tässä yhteistyö on ollut suoraviivaista ja mutkatonta.”

“Tokmannin tavoitteena on avata kasvavan Kivistön alueen asiakkaille mahdollisimman nopeasti monipuolinen ja edullinen Tokmanni-myymälä, toki sillä edellytyksellä, että asiaan liittyvistä sopimuksista päästään yhteisymmärrykseen”, hän jatkaa.

Tavoitteena päästä rakentamaan mahdollisimman nopeasti

“Tavoittena on päästä rakentamaan mahdollisimman nopeasti, viimeistään loppuvuodesta 2022. Tällöin alueen palvelut paranevat merkittävästi arviolta keväällä 2024”, kertoo SSA:n hankekehitysjohtaja Jukka Hanhilahti.“Yhteistyö SSA:n ja Vantaan kaupungin välillä on ollut koko valmistelun ajan toimivaa ja saumatonta.”

Vuonna 2015 perustettu SSA Rakennus on tunnettu asuntorakentamisen lisäksi erityisesti VALO Hotelli -hankkeesta. “Olemme rakentaneet koko Suomessa kauppapaikkoja ja muita toimitiloja, kuten liikuntahalleja. Kivistön kaltaisessa hybridihankkeessa pääsemme hyödyntämään vahvaa asunto- ja toimitilarakentamisen osaamistamme”, SSA:n toimitilayksikön johtaja Hannu Riikola iloitsee.

Lisätietoja
Joni Alatyppö, Hankejohtaja, +358 40 722 9878, joni.alatyppo@ssa.fi

SSA 
SSA on kasvava, valtakunnallinen asuntojen, kauppapaikkojen, logistiikan ja palvelukotien rakentaja. Toimistomme sijaitsevat Vantaalla, Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Tunnetuin referenssimme on VALO Hotel & Work Helsinki. SSA rakentaa sujuvasti ja kestävästi, käyttäjän tarpeet huomioiden. www.ssa.fi