| Luokittelu: Yleinen

SSA Project on laajentanut talotekniikan osaamistaan ja palkannut kolme talotekniikan ammattilaista. SSA:n talotekniikkatiimi on päässyt vauhtiin ja tiimiin kuuluvat sähkötekniikkapäällikkö Mika Törmänen, Sähkötyönjohtaja Jarno Silver ja LVI-tekniikkapäällikkö Henri Laitinen. Talotekniikkatiimin vahva osaaminen on karttunut insinööriopiskeluiden ja rakennusalan työkokemuksen kautta.

SSA:n talotekniikkatiimi vastaa kokonaisuudessaan SSA:n hankkeiden talotekniikasta. “Käytännössä tekeminen jaetaan kolmeen osa-alueeseen.” Henri kertoo. “Urakointiin, suunnittelun ohjaukseen ja asiantuntijatyöhön.”

Talotekniikkatiimin työ lähtee jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Suunnitteluvaiheessa talotekniikan osaamisella voidaan vaikuttaa rakentamisen kokonaiskustannuksiin ja nähdään eri ratkaisujen vaikutus hankkeeseen. “Urakkahankkeissa lasketaan kohteiden kustannusarviot talotekniikan osalta, pyydetään tarjoukset ja päätetään sisällöt. Tämä on sitä näkyvää osaa.” Henri kertoo. “Suunnittelun ohjaus on pitkäjänteistä tekemistä. Ohjaamme suunnittelua toivottuun suuntaan ja pystymme paremmin havainnoimaan mahdollisia puutteita ja virheitä, sillä talotekniikka on erikoisosaamistamme.”

Talotekniikkatiimi tuo myös asiantuntijuutta rakennusvaiheeseen. Monilla rakennusliikkeillä ei ole omaa talotekniikkaosaamista, jolloin joudutaan aina käyttämään ulkopuolisia konsultteja tai urakoitsijoita. “Me olemme SSA:n talotekniikan asiantuntijoita. Jos esimerkiksi vastaavalla työnjohtajalla on talotekniikkaan liittyviä haasteita, hän voi kääntyä asiassa suoraan meidän puoleemme.” Henri kertoo. “Talotekniikka on niin suuri kokonaisuus, että sen hallitsemiseksi on järkevää keskittyä vain siihen.”

Talotekniikkatiimin olennainen työkokonaisuus on myös pitkäjänteinen konseptityön tekeminen. Tiimi kehittää SSA:n kylpyhuonemoduulia ja mahdollisesti tulevaisuudessa modularisoidaan myös muita rakenteita. Lisäksi vakioidaan suunnitteluratkaisuja. Vakioinnilla saavutetaan merkittäviä kustannushyötyjä, kun esimerkiksi suunnitteluvirheet vähenevät. “Vakiointia on hankala tehdä, jos käytetään apuna vain ulkopuolisia konsultteja.” Henri kertoo.

“Kehitysprojektit ovat mielenkiintoisia, sillä niissä pääsee tekemään uutta ja käyttämään omia taitoja hyödyksi.” Mika lisää. “Nyt meillä on moduuliprojektin lisäksi suunnitteilla rakennusaikaisia kuivatusjärjestelmiä ja muita mielenkiintoisia projekteja.”

SSA:lle talotekniikkatiimin mukaantulo on tuonut varmuutta talotekniikan osaamiseen.  “Haluamme hallita koko rakentamisen kokonaisuuden mahdollisimman hyvin. Talotekniikalla on suuri vaikutus hankkeen kokonaiskustannuksiin ja rakennuksen laatuun. Nyt pystymme tarjoamaan entistä asiantuntevampaa palvelua ja tuomaan hyötyjä omiin hankkeisiimme.” SSA Projectin toimitusjohtaja Jorma Kilpeläinen summaa.

Talotekniikkatiimin yhteystiedot löydät yhteistieto-sivultamme.

Rakennusliike SSA Projectin talotekniikkatiimi vastaa urakka- ja projektinjohtohankkeiden LVI ja sähkötekniikasta