| Luokittelu: Blogi

Modularisointi nopeuttaa koko rakennusprojektia

Nopeampi suunnitteluprosessi ja työmaan läpimenoaika sekä laadukkaampi lopputulos? Nämä kaikki ovat mahdollisia, kun rakennusprojektissa käytetään valmiita moduuleita. Moduulirakentaminen mahdollistaa eri tuoteosien rakentamisen valmiiksi työmaalle ja sillä on monia etuja verrattuna perinteiseen rakentamiseen.

Moduulirakentaminen tuo säästöjä niin kustannuksissa kuin aikataulussa jo suunnitteluvaiheessa. SSA Pala -kylpyhuonemoduuli on suunniteltu valmiiksi, jolloin kylpyhuonetta ei tarvitse erikseen suunnitella, vaan suunnittelumalli huomioidaan suunnittelussa.

Moduulin valmistaminen tehdasolosuhteissa on huomattavasti perinteistä tapaa helpompaa ja kustannustehokkaampaa ja se helpottaa myös kuivaketjun hallintaa. Kun moduulin ympärillä voidaan toimia vapaasti, on esimerkiksi sähkö ja LVI-tekniikan asentaminen ja kannakointi tehokkaampaa ja tarkempaa. Laatoitus voidaan suunnitella täysillä laatoilla ja kaikki yksityiskohdat hioa kohdilleen. Tehdasolosuhteissa valmistettu kylpyhuone ylittääkin kosteille tiloille annetut määräykset moninkertaisesti.

Työmaalla valmis kylpyhuonemoduuli helpottaa toimintaa huomattavasti, kun monivaiheinen kylpyhuone on tehty muualla valmiiksi. Valmiiksi siivottu kylpyhuone kuljetetaan työmaalle ja nostetaan sille valmistellulle paikalle. Se voidaan kytkeä suojattuna rakennuksen viemäri- ja sähköverkoon. Käyttöönoton yhteydessä suojaus poistetaan ja kiuaskivet asennetaan saunallisiin versioihin paikalleen.

Moduulirakentaminen on ympäristöystävällisempi rakennustapa. Moduulirakentaminen vähentää hukkaa ja tehdasoloissa pakkausmateriaalien lajittelu on usein tarkempaa. SSA:n moduulitehdas sijaitsee Vantaalla, jolloin kuljetusmatkat ovat usein lyhyitä.

Loppukäyttäjälle moduuli tuo luotettavuutta ja laatua. Monistetun kylpyhuoneen ratkaisuja on kehitetty moneen otteeseen ja siitä on tehty malliversio, jossa ratkaisuja on testattu. Monistettavuus laskee kustannuksia ja tämä mahdollistaa tasokkaampien tuotteiden käytön.

Moduulirakentaminen sopii myös korjausrakennushankkeisiin. Tällöin moduuli suunnitellaan usein erikseen juuri kyseiseen runkoon sopivaksi. Suunnittelussa käytetään 3D mallinnusta ja moduulista valmistetaan prototyyppi käytännön testausta varten.

SSA:n kylpyhuonemoduuli, SSA Pala on saatavilla vain SSA:n urakoimiin hankkeisiin, jossa Palan käyttö on huomioitu suunnittelusta lähtien.

 

Juttua varten on haastateltu SSA:n moduulitehtaan johtajaa, Sampo Päkkilää. 

Lue lisää moduulirakentamisen ratkaisuista SSA Pala sivuilta:

LUE LISÄÄ

 

moduulirakentaminen-ssa
Valmis SSA Pala -kylpyhuonemoduuli As Oy Helsingin Alppikukassa.